zondag 23 december 2012

Dankzij de Maya's hun vergissing...

De wereld mag dan wel niet vergaan zijn, maar het donkere en regenachtige weer is toch ook niet wat het zou moeten zijn.

Dankzij de Maya's hun vergissing kunnen we nog vele dagen genieten en gaat de kerstvakantie toch door! Om regenachtige dagen door te brengen, stelde ik een 'TO DO-list' op. Verveling is in de vakantie dan ook een NO GO!

1. maak je eigen feestkleed
2. doe aan bodypaint
3. doe alsof je een standbeeld bent en laat je familieleden raden wie of wat je bent
4. stel een quiz op, verkleed je en speel je favo quizmaster na
5. recycleer je schoenen en maak er een dier van
6. maak een egel
7. schmink je vrienden
8. pimp your balls
9. maak vriendschapsbandjes
10. doe aan papierborduren
11. stel een joga-sessie op
12. neem af en toe een pauze en werk dan eens voor school!

zondag 16 december 2012

'Tapas Musicales' door studenten muzikale opvoeding

Vrijdagavond...
Oef! We hebben het overleefd! De tweedaagse in Brussel met het derde jaar van onze opleiding was geweldig! Kilometers wandelen werden gecompenseerd door 3 fastfoodmaaltijden(of was het net omgekeerd?),we bezochten het parlamentarium en het natuurhistorisch museum en we kregen onszelf te zien op televisie in Reyers Laat! Van een muzische en explorerende uitstap gesproken!

Jammergenoeg regende het pijpenstelen en konden we het leuke zoekspel met de iPhones niet afmaken. Zo eindigde onze trip in de hoofdstad een uurtje vroeger en geingen we dus vroeger naar huis. Mede danzij de vertragingen van de NMBS, haalden we nog een vroege trein richting Dendermonde.

Twee uur en een verkwikkende douchebeurt later, staan we met een hele groep chirovriendinnen in Gent. Klaar om te supporteren voor onze medeleidster Jana!
Jana zit in haar laatste jaar muzikale opvoeding-PKV. Samen met haar medestudenten maakten zij een hele voorstelling vol met liedjes die ze brachten met live zang en muziek. De hele opvoering was in het thema 'Spanje'. De liederen gingen zowel over liefde, eten en drank en werden ondersteund door toneel en prachtige sfeerbeelden. Een voorbeeld van wat muzo kan zijn...Een fantastische voorstelling en een echte aanrader voor iedereen! Ik heb er van genoten!

Hieronder vind je een foto van het programmaboekje. Ik hoop dat ik binnen enkele dagen of weken een videofragment vind zodat iedereen even kan genieten van de prachtige voorstelling!