maandag 26 november 2012

Een beest in je hoofd...

Zondag 25 november 2012...De Sint komt aan in Dendermonde en hij trakteert alle brave kinderen op een gratis muziekoptreden!

 
'Op zoek naar het beest in je hoofd' is een muzikaal optreden. Er worden allerlei dierenliedjes gezongen. Deze liederen werden verzonnen en gebracht door de muzikale talenten Steven Van Gool en Michel Spiessens.

Samen met verschillende gitaren en een immense contrabas werden de liederen op een aangename manier gebracht. Ieder lied ging over een ander dier. Sommige van de dieren bestaan echt en andere bestaan ook echt, maar dan in je fantasie. Dit is een heel leuk onderwerp om met de kinderen van de jongste jaren te behandelen. Samen fantaseren over dieren die niet bestaan en dit muzisch verwerken in liedjes, beeldwerkjes ed. Een thema om in mijn achterhoofd te houden!
 
 
En alles samengevat: leuke muzische voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar!

zaterdag 17 november 2012

David Galle - Warhoofd

HA HA HA

 
Op vrijdag 22 oktober ben ik in CC Belgica van Dendermonde naar een stand-upcomedian gaan kijken. Het was de eerste keer dat ik naar dit genre ben gaan kijken en het is me eerlijk gezegd wat tegen gevallen. 'Niet mijn ding' zal ik zo zeggen.
 
David Galle werd bekend doordat hij de 'Comedy Casino Cup' in 2009 won. Deze voorstelling heette 'Warhoofd' en ging eigenlijk gewoon over het doen en laten in zijn leven en zijn gezin. Mensen uit zijn omgeving werden in de spotlights gebracht. Ik weet niet goed of ik dit kan aanraden...Misschien wel aan mensen die van dit genre houden. Ikzelf ben niet overtuigd.


donderdag 15 november 2012

Eerste leerjaar

Hallo allemaal,

jullie zullen wel denken 'Ha, een blog! En ze schrijft er amper op!' Ik geef jullie groot gelijk! Het is weer een tijdje geleden...Vandaag heb ik even de tijd gevonden en genomen om na een drukke stageperiode in het eerste leerjaar een bericht te posten op deze muzische webstek!

De kinderen van het eerste leerjaar werden ondergedompeld in het thema 'herfst'.


Samen met de klaspop 'Sim' gingen ze op onderzoek. Wat zie je, voel je en ruik je allemaal in de herfst? Wie woont er in een bos? We leerden een echt herfstlied zingen dat we met leuke gebaren afmaakten. Je hoorde het lied zelfs op de speelplaats verschijnen! Zal ik het even zingen? Het lied werd gebracht op de melodie van het lied 'we stegen met een zucht'...

We trekken naar het bos
we stappen er op los
twee ogen, neus,
een mond en ook twee oren
En ook nog een hand,
we zoeken op de grond,
tussen de blaadjes liggen er allerlei vruchten...
 

Samen zijn we ook tot volgende prachtige kunstwerkjes gekomen. Ja! Herfstegels! Want wij onderzochten welke dieren er allemaal in het bos wonen.
De kinderen leerden met natuurlijk materiaal leuke dieren maken.


Na een toch wel hele muzische boswandeling, we speelden/stapten/leefden ons in, gingen de kinderen uit het eerste leerjaar aan de slag met hun herfstbladeren die ze zelf raapten.