dinsdag 8 januari 2013

Muzomodule: START!

JA! Vandaag zijn we gestart met de eerste muzodag van deze module. We startten de ochtend met een film. Door verschillende giften van personen en opzoekingen in het stadsargief werden er verschillende fragmenten samengezet. Het waren allemaal fragmenten van verschillende gebeurtenissen, evenementen en andere zaken uit de stad Sint-Niklaas in de jaren '30.

Na een sfeerscheppende intro gingen we in groepjes op pad. We vertrokken met kaart en opdrachtenblad langs verschillende woningen in de art deco-stijl. Ik zou nu een hele reeks foto's kunnen toevoegen van woningen in deze stijl, maar laten we dit op een muzische manier doen!

Hieronder vind je een filmpje dat we met ons groepje opnamen. We promoten op een rappende manier de art deco - stijl in Sint-Niklaas.



Bij het bekijken van de verschillende gebouwen, kwamen er allerlei kenmerken van de art deco-stijl naar boven. Ik geef ze hieronder kort weer.
 

 
De art deco stijl is me wel bevallen er zijn verschillende woningen in Sint-Niklaas waar ik zelf wel in zou willen wonen! Mits wat opknapwerk zou ik me als een 'dame chique' in paraderen! Een huis met een balkon en een stoeltje erop zouden mijn luxeleven prima aanvullen en mijn vele kinderen zouden in de prachtig aangelegde tuin met vijver oneindig veel kunnen spelen.

En dan na de wandeling...Na twee uur rondstappen in de stad Sint-Niklaas, werden we verwacht in 'De Casino' in de winkelstraat. Onze leerkrachten wachtten ons op. Ze waren verkleed in de jaren '20 - '30 stijl waardoor de sfeer nog meer werd gecreƫerd. Samen met het alle andere studenten van het derde jaar, kregen we een maaltijd aangeboden met muziek van een orkestje op de achtergrond. Wat verkleden en muziek allemaal niet kunnen doen. Ik hou er heel erg van om me te verkleden en zelfs in de klas probeer ik dat toch wel af en toe een te doen.

Wat een knalstart! De eerste dag was voor mij al een muzisch geheel. Leuk hoe we op verschillende manieren werden ondergedompeld in de jaren '20. Van sfeer en inleving gesproken! Ik kijk al uit naar de volgende dagen en morgen sta ook ik paraat in outfit! Interbellum: Here I come!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten