woensdag 9 januari 2013

Van een stomme film tot ritmisch drinkbekers doorgeven

De tweede muzodag is voorbij gevlogen!
Na een helse zoektocht naar 'het Jeugdtheater Ondersteboven' in Sint-Niklaas, konden we beginnen aan de eerste sessie van de dag: bewegingsexpressie! Uiteraard is en blijft het overkoepelende thema van deze week en volgende week de jaren '20 - '30 of het interbellum. Ook de begeleidster Inge van de sessie bewegingsexpressie hield zich hieraan! We werkten rond 'stomme films' uit die jaren. Enig idee wat een stomme film is?


Ja! En ook wij deden dit na! Het is te zeggen...we deden het niet na, want zo hoort het niet. We werkten ernaar toe. We werden geprikkeld door filmfragmentjes, boeken en eenvoudige inleefoefeningen om zo tot een eigen creatie te komen. Een situatie waarin een conflict voorkwam dat wij moesten weergeven in een 'stomme' taal. Overdrijven en mimiek stonden centraal. Ik vond het ge-wel-dig om te doen!
Hieronder vind je een fotoreeks waarin je enkele sfeerbeelden ziet van vandaag. Het heeft zeker geen zin dat ik hier een hele uitleg ga doen over alle inhouden van de oefeningen dat we deden. Beelden zeggen som meer dan woorden :)

In de namiddag was het onze beurt om met voorwerpen en onszelf muziek te maken! En fijn dat dat was! We vertrekten ook in de sessie van verschillende videofragmenten waarrond we gingen werken. Zo stond de percusiegroep 'Stomp' centraal. Stomp maakt gebruik van alles behalve muziekinstrumenten om fantastische muzikale opvoering te maken. Je moet het maar eens doen!

 

Samen met de hele groep maakten we met ons eigen gekozen ritme een heel leuk stukje muziek en jamden we erop los! Ik stond verstelt wat er allemaal uit eenvoudige, zelfgekozen en geïmproviseerde ritmes kan komen! We maakten gebruik van bekers om een ritmisch spel te doen (onthou ik als bewegingstussendoortje! ;) ) en klopten erop los met boomwhackers.
Ik kijk alweer uit naar morgen! Muzomissie geslaagd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten